3 januari 2021: Internationale kraamtranendag

De Internationale kraamtranendag is een jaarlijks terugkerende themadag waarop we stilstaan bij kraamtranen en alles wat daarbij komt kijken. Zoals jullie als professionals aan het kraambed als geen ander weten komt deze “baby blues” na de geboorte bij veel vrouwen voor en zijn jullie vooral tijdens die dagen de steun en toeverlaat voor het gezin. Met bemoedigende woorden, relativeringsvermogen of gewoon een luisterend oor. Kraamtranen is een bekend fenomeen waar wij bij Difrax – de initiatiefnemer van deze themadag – graag bij stilstaan! Wij begrijpen namelijk als geen ander dat de komst van een kleintje de wereld van kersverse ouders op z’n kop zet.

Op 15 december gaan we deze dag officieel wereldkundig maken. Bouw jij ook mee aan deze nieuwe themadag?

Wij willen niet alleen ouders maar ook de professionals in de (pre)natale zorg betrekken bij dit mooie initiatief. Heb jij vanuit je werk, maar misschien ook vanuit jezelf, je moeder, oma, of een dierbare, een mooie anekdote over kraamtranen? We zijn op zoek naar deze bijzondere momenten, herinneringen en/of quotes die we mogen delen. Het liefst plaatsen wij een foto bij jouw bijdrage, maar het mag zeker ook anoniem of alleen met je functie en/of naam!

Je input mag verstuurd worden naar Eva@difrax.com. Hieronder één van mijn eigen ervaringen in mijn tijd als kraamverzorgende.

Alvast heel erg bedankt, Eva

Menu